1:a sidan
Skip Navigation Links

Beskärning av våra vindruvorUppdaterad 2020-03-31

Flera framgångsrika vinproducenter har sagt mig att det viktigaste för att få bra vindruvor är att beskärningen av dem. Utav den anledningen har vi tittat lite närmare på hur man kan beskära vindruvorna vilket har resulterat i en rapport som du kan ladda ner nedan. Rapporten blir något av en SOP (Standard Operation Procedure) och blir placerad under denna flik.

Vi berättar där om vår beskärning av vinrankor som består av 5 olika steg. Det fattas några delar av beskrivningen vilket vi avser att komplettera under året när vi utför de olika stegen.

Vad som också återstår att gå igenom är att väga in hur beskärningen påverkar smaken och den kemiska sammansättningen. Men det är ett stort arbete och något vi får genomföra senare.

Vi vill väldigt gärna ha feedback på den här artikeln typ: Vad inte är ordentligt förklarat. Ser ni logiska fel osv. osv. Det görs bäst på vår sida för kommentarer, länk nedan. väl där; klicka på texten.

"KLICKA HÄR" ganska högt upp till vänster.

KOMMENTERA