1:a sidan
Skip Navigation Links

Första årets Vin... Uppdaterad 2016-07-26

Vin görs av vindruvor som plockas från vinrankan vilket är en mycket gammal växt. Det finns ca 5000 olika vindruvssorter men det är bara ca 150 st som används kommersiellt.

Vin är ingen uppfinning som människan gjort. Om man inte plockar vindruvorna från rankan när den är mogen så börjar den jäsa alldeles naturligt med hjälp av den den jäst som finns i luften. Man har kunnat iaktta hur apor med fördel äter vindruvor som är jästa, alltså innehåller vin....

Årets vin  har blivit lyckat det har uppnått våra förväntningar. Vinet har nu nästan ett år efter att det sattes för jäsning inga dåliga smaker. Det finns möjligen lite för många smaker som gör det lite diffust. Vinet blev färdigt att dricka någon gång i maj el juni och har just nu sin bästa period.

Det är en hel del saker som ska ändras (förbättras) nästa år för att se om vi kan få ett ännu bättre vin. saker som vi tänker på:

  • Ligga längre tillsammans med sina skal
  • Färre vindruvssorter
  • Vi ska tappa över det i ny tank en gång till (Attraversare).
  • Arbete mer med hygienen och börja ta fram en SOP (Standard operating procedure).
  • Ta fram metoder för att vinet inte ska bli utsatt av luftens syre.

 

Utlåtande från Swinhearts Vi har låtit flera människor prova vinet och vi har genomgående fått positiva respons. Du som har goda ögon kan se ett en respons här intill.